Τα σημάδια είναι ήδη αρκετά. Αύξηση των περιστατικών με την νόσο Altzheimer, αλλεργίες, κατάθλιψη, απώλεια μνήμης, κούραση, ασθένειες που γίνονται όλο και πιο συχνές και για τις οποίες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα βαρέα μέταλλα που εισέρχονται στον οργανισμό μας είτε από την τροφή είτε λόγω της  ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι ο κύριος υπεύθυνος.Πολλές μπορεί να είναι οι αιτίες που πιθανόν να μας προκαλέσουν έναν πονοκέφαλο.


Ότι ο νους επηρεάζει το σώμα μας και ότι το σώμα μας με τα ερεθίσματα που έχει επηρεάζει τον νου μας είναι γνωστό, αν και δεν έχει διαπιστωθεί με σιγουριά ο τρόπος που γίνεται αυτή η συνεχής διαδικασία.


Η Αμαμηλίς περιέχει δραστικές ουσίες που την κάνουν περιζήτητο συστατικό σε διάφορα σκευάσματα αλλά και καλλυντικά για την καταπολέμηση παθήσεων του δέρματος.


Μόλις  μας γυρίσει την πλάτη ο χειμώνας, μία βόλτα στην εξοχή που βγάζει τα πρώτα της άνθη, με τον ήλιο στα καλύτερά του, είναι ότι χρειαζόμαστε.


Η καρδιά μας είναι ένας μυς που έχει την θαυμαστή ιδιότητα να λειτουργεί σαν ένα είδος αντλίας  που προσλαμβάνει το αίμα και το διοχετεύει με πίεση προς τις αρτηρίες για να φθάσει σε όλα τα όργανα.


 
Εάν είστε από εκείνους που έχουν μία γλάστρα με αλόη στο σπίτι, μην την αφήνετε ανεκμετάλλευτη.


Ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος είναι ο πυρετός. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πέσετε «θύμα» του και δεν θέλετε να καταφύγετε στη λήψη κάποιου αντιπυρετικού φαρμάκου, δοκιμάστε να ανακουφιστείτε με βότανα και αιθέρια έλαια που έχουν αντιπυρετική δράση.


Τα Ω λιπαρά έχουν μπει στο λεξιλόγιό μας εδώ και καιρό υποδηλώνοντας κάτι υγιεινό, πολύτιμο για τον οργανισμό μας.


Ο ζαμπούκος ή σαμπούκος (Sambucus nigra) είναι επίσης γνωστός με το όνομα κουφοξυλιά, αφροξυλιά και είναι φυτό πολύ κοινό στην ελληνική ύπαιθρο που κάνει την παρουσία του αισθητή κατά το τέλος της Άνοιξης.


Το λάδι καρύδας προέρχεται από την γνωστή μας καρύδα, καρπό του δένδρου Cocos nucifera που φύεται σε περιοχές με ζεστό κλίμα.


Η φαγούρα, που είναι ένας ήπιος πόνος, προκαλείται όταν ένα κουνούπι  ανοίγει μια μικρή πληγή στο θύμα του, την ψεκάζει  με μια σταγόνα του σάλιου του εμποδίζοντας έτσι την πήξη του αίματος και έπειτα ρουφά το αίμα.


 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ