Η φέτα είναι ένα είδος για το οποίο είμαστε υπερήφανοι στην Ελλάδα. Κάθε περιοχή έχει και την δικιά της εκδοχή άλλη αλμυρή, άλλη πικάντικη, άλλη πιο ήπια.



Αυτά τα γλαστράκια με τα φρέσκα αρωματικά φυτά στο ράφι του super market πολλές φορές με βάζουν σε πειρασμό. Είναι κι εκείνες οι εκπομπές μαγειρικής όπου ο σεφ κόβει το φρέσκο αρωματικό κατ’ ευθείαν από την γλάστρα… κίνηση ηδονή. Να μοσχοβολούν τα χέρια, ο αέρας καθώς κόβονται, να μυρίζει το φαγητό!


 
 
Μερικές συνταγές από χώρες της Αφρικής έχουν με κάποιες παραλλαγές υιοθετηθεί από τον δυτικό κόσμο.


Μπορεί μερικοί να την θεωρούν λαχανικό, άλλοι να την αποκαλούν φρούτο, εμάς λίγο μας ενδιαφέρει.


Η καψαϊκίνη, που ευθύνεται για την καυστικότητα της πιπεριάς, βρίσκεται κυρίως στους σπόρους της. Όταν λοιπόν φτάσει η ώρα να χειριστούμε τις πιπεριές, με πολύ προσοχή βγάζουμε τα κοτσανάκια τους και με το μαχαίρι ανοίγουμε τις πιπεριές για να αφαιρέσουμε τους σπόρους.


Μόδα είναι μια παροδική συνήθεια που επικρατεί σε μία κοινωνία και έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση , με τον τρόπο συμπεριφοράς, την διασκέδαση, τη σκέψη και ιδίως τώρα τελευταία και με τις γευστικές μας προτιμήσεις.


 

Τα smoothies μας δίνουν την ευκαιρία να βάλουμε στην διατροφή μας πολλά φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και όχι μόνο με τον πιο εύκολο τρόπο.


Για όσους από εμάς αρέσουν οι πικάντικες έως καυτερές γεύσεις, μόλις δοκιμάσουμε το μείγμα μπαχαρικών ή η σως Χαρίσσα (Harissa) το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κολλήσουμε.



Για τους περισσότερους από εμάς, οι κρύες ημέρες των Χριστουγέννων είναι αφορμή για ξεκούραση στο στολισμένο μας σπίτι, οικογενειακές συγκεντρώσεις, αλλά και για όσους φεύγουν η αναζήτηση θαλπωρής και γιορτινής ατμόσφαιρας είναι πρωταρχικής σημασίας.


Πολύ συχνά ακούω ότι τα παιδιά δεν τρώνε λαχανικά. Αυτό γίνεται ακόμη χειρότερο όταν φτάνουν στην εφηβεία όπου έχουν την τάση να τρώνε φαγητά εύκολα και εύγευστα με πολλά λιπαρά που είναι βλαβερά για την υγεία τους και δεν προσφέρουν στον οργανισμό χρήσιμα συστατικά γι αυτή την απαιτητική ηλικία.


Βαδίζουμε ολοταχώς προς το Πάσχα και ακόμη κι εκείνοι από εμάς που δεν έχουμε ακόμη νηστέψει θα νοιώσουμε ακόμη καλύτερα αν απέχουμε από τα ζωϊκά λίπη για λίγο έτσι ώστε να επιθυμήσουμε το αρνάκι περισσότερο και να το απολαύσουμε καλύτερα.


Τα μαγειρικά μας σκεύη δεν είναι μόνο για να μαγειρεύουμε. Είναι και για να μεταφέρουμε το φαγητό…και να διατηρούν το φαγητό, να μας σερβίρουν.


 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ