Η φέτα είναι ένα είδος για το οποίο είμαστε υπερήφανοι στην Ελλάδα. Κάθε περιοχή έχει και την δικιά της εκδοχή άλλη αλμυρή, άλλη πικάντικη, άλλη πιο ήπια.Μπορεί μερικοί να την θεωρούν λαχανικό, άλλοι να την αποκαλούν φρούτο, εμάς λίγο μας ενδιαφέρει.


 

Τα smoothies μας δίνουν την ευκαιρία να βάλουμε στην διατροφή μας πολλά φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και όχι μόνο με τον πιο εύκολο τρόπο.


 
 
Μερικές συνταγές από χώρες της Αφρικής έχουν με κάποιες παραλλαγές υιοθετηθεί από τον δυτικό κόσμο.


Μόδα είναι μια παροδική συνήθεια που επικρατεί σε μία κοινωνία και έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση , με τον τρόπο συμπεριφοράς, την διασκέδαση, τη σκέψη και ιδίως τώρα τελευταία και με τις γευστικές μας προτιμήσεις.


Για τους περισσότερους από εμάς, οι κρύες ημέρες των Χριστουγέννων είναι αφορμή για ξεκούραση στο στολισμένο μας σπίτι, οικογενειακές συγκεντρώσεις, αλλά και για όσους φεύγουν η αναζήτηση θαλπωρής και γιορτινής ατμόσφαιρας είναι πρωταρχικής σημασίας.


Τα μαγειρικά μας σκεύη δεν είναι μόνο για να μαγειρεύουμε. Είναι και για να μεταφέρουμε το φαγητό…και να διατηρούν το φαγητό, να μας σερβίρουν.


Τώρα που η φύση δίνει απλόχερα τα καλύτερα φυτά της, είναι η ευκαιρία σας! Πάρτε ένα αρωματικό φυτό στο χέρι σας, τρίψτε το λίγο, μυρίστε το, γευτείτε το.


Οι βινεγκρέτ είναι εύκολες σάλτσες που έχουν ως βάση το ελαιόλαδο κατά κύριο λόγο και το αγνό ξύδι από κρασί.


Ο άνθρωπος μαγειρεύει την τροφή του  εδώ και 250.000 χρόνια σύμφωνα με τους ανθρωπολόγους, άλλες έρευνες, έχουν δείξει ότι το μαγείρεμα ήταν γνωστό στους ανθρώπους  από πολύ παλαιότερα, από την στιγμή που ανακαλύφθηκε η φωτιά.


 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ