Πόσο υγιεινό είναι ένα φακελάκι τσαγιού για εμάς και για το περιβάλλον;

Μετά από όλη αυτή την ευαισθητοποίηση σχετικά με την μείωση του πλαστικού στην καθημερινότητά μας, όλοι οι κλάδοι εξετάζουν τα σημεία εκείνα που χρειάζεται να διορθωθούν ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.
Το φακελάκι του τσαγιού που όλοι γνωρίζουμε, αν και η κατασκευάστρια εταιρία υποστηρίζει ότι είναι βιοδιασπώμενο, στην ουσία δεν είναι 100% ανακυκλώσιμο, επειδή περιέχει στο εσωτερικό του πλαστικό συστατικό, όπως το πολυπροπυλένιο, που διευκολύνει στην συγκόλληση των άκρων του φακέλου όταν τα σημεία αυτά θερμανθούν. Το πλαστικό αυτό είναι ειδικά παρασκευασμένο ώστε να μην αποδομείται στην θερμοκρασία των 80-100°C όπου βράζει το νερό στο οποίο βυθίζουμε το τσάϊ σύμφωνα με την εταιρία παραγωγής.
 
Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι τα φακελάκια τσαγιού μπορούν να τα αφήσουν στον κήπο τους γιατί θα κάνουν καλό στα φυτά τους, κάτι που στην ουσία δεν γίνεται επειδή το πλαστικό που περιέχουν δεν αποσυντίθεται. 
 
Το τσάϊ με τις γνωστές ευεργετικές του ιδιότητες είναι το δεύτερο υγρό σε κατανάλωση μετά το νερό. Μπορείτε, λοιπόν, να φανταστείτε πόσοι τόνοι από φακελάκια τσαγιού καταλήγουν στην γη κάθε χρόνο;
 
Ευτυχώς αυτό έχει ταρακουνήσει τις εταιρείες τσαγιού οι οποίες έχουν ανακοινώσει ότι  κάνουν έρευνες για υλικό που είναι 100% ανακυκλώσιμο και ασφαλές για να υποδεχθεί τα υγιεινά φύλλα τσαγιού.
 
Μέχρι να πραγματοποιηθούν όλα αυτά, μήπως να προτιμάμε το χύμα τσάϊ με το κλασικό σουρωτήρι κι ας μην είναι το ίδιο βολικό;
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

Δείτε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Salveo παρουσίαση
29 Μαρτίου 2016
SALVEOTEA διαφήμιση
05 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Για το τσάϊ μας
08 Δεκεμβρίου 2015
IMAGE Για Πρωϊνό και όχι μόνο
27 Οκτωβρίου 2017
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Τούρμερικ smoothies
19 Οκτωβρίου 2015
IMAGE Pesto ιδέες
31 Μαϊου 2016
IMAGE Pesto συνταγές
31 Μαϊου 2016
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
IMAGE Αλόη
16 Φεβρουαρίου 2018
 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ