Για να ετοιμάσουμε μία  ή μερικές κούπες τσάϊ η διαδικασία λέει ότι πρέπει να εμβαπτίσουμε τα φύλλα τσαγιού μέσα στο ζεστό νερό για μερικά λεπτά.


Τελικά η τέχνη είναι να βρίσκεις κάτι διαφορετικό. Έτσι προχωράμε.
Αυτή τη φορά το τσάϊ σερβίρεται με τυρί. Εντάξει και μόνο στο άκουσμα φαίνεται απωθητικό.


Το ζεστό γάλα πολλές φορές μας μαλακώνει την ψυχή ιδιαίτερα μέσα στο κρύο του χειμώνα. Τι θα λέγατε να το ενισχύσουμε και να το κάνουμε ακόμη πιο υγιεινό και συνάμα συναρπαστικό στη γεύση;


Το καλοκαίρι είναι πάντα τόσο συναρπαστικό, ατελείωτες βόλτες έξω, παραλία, φίλοι στην βεράντα, υπαίθρια σινεμά, εκδηλώσεις. Ευκαιρία να πιούμε, να φάμε, να διασκεδάσουμε.


Τσάϊ και κρασί, δύο διαφορετικά ποτά που στο μυαλό μας προορίζονται για διαφορετικές στιγμές της καθημερινότητάς μας. Κι όμως, γνωρίζετε ότι οι γνώστες του τσαγιού όταν θέλουν να προχωρήσουν σε περιγραφή του, χρησιμοποιούν όρους παρόμοιους με του κρασιού όπως επίγευση, σώμα, από την παλέτα γεύσεων φρουτώδες, όξινο, λουλουδάτο…


Η σοκολατένια γεύση είναι κάτι που κυριαρχεί τις ημέρες του Πάσχα. Η σοκολάτα προσφέρει  ευχαρίστηση, τονώνει, μας ανεβάζει την διάθεση, μόνο που δυστυχώς έρχεται να προσθέσει και επιπλέον θερμίδες.


Το τσάϊ προέρχεται από πολλές περιοχές του κόσμου με διαφορετικά πολιτιστικά στοιχεία, είναι δηλαδή μία σκέτη πρόκληση για μας και γι αυτό αφιερώνουμε μερικά από τα άρθρα μας στους εξωτικούς αυτούς προορισμούς.


Το τσάϊ  μας αρέσει επειδή υπάρχει σε διάφορες γεύσεις, συν το ότι έχει τόσα οφέλη για τον οργανισμό μας. Το θέλουμε και στην δουλειά, αλλά κάθε φορά το αναβάλλουμε όχι για άλλο λόγο, απλά φαίνεται ότι  εκεί δεν είναι βολικό.


Ιώσεις, κρύωμα, δυσπεψίες, όλα αυτά μας ταλανίζουν με αυτό το ξαφνικό κρύο που συνέπεσε να είναι και μέσα στις γιορτές. Θέλουμε να χαρούμε το χιόνι, την φύση που άλλαξε και ντύθηκε στα λευκά, αλλά το να κυκλοφορεί κάποιος έξω,


Τώρα τις γιορτές  η προσμονή ενός δώρου είναι ότι πιο ευχάριστο. Οι γονείς, οι φίλοι, τα παιδιά όλοι περιμένουν κάτι να τους ευχαριστήσει.


Δείτε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Salveo παρουσίαση
29 Μαρτίου 2016
SALVEOTEA διαφήμιση
05 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Για το τσάϊ μας
08 Δεκεμβρίου 2015
IMAGE Για Πρωϊνό και όχι μόνο
27 Οκτωβρίου 2017
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Τούρμερικ smoothies
19 Οκτωβρίου 2015
IMAGE Pesto ιδέες
31 Μαϊου 2016
IMAGE Pesto συνταγές
31 Μαϊου 2016
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
IMAGE Αλόη
16 Φεβρουαρίου 2018
 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ