Η καυτερή γεύση κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος ανά τον κόσμο τόσο για την πρωτόγνωρη εμπειρία που αφήνει στον ουρανίσκο μας, όσο και για το όφελος στην υγεία μας. Και φυσικά, όταν μιλάμε για καυτερή γεύση πρωτίστως ο νους μας πηγαίνει στην πιπεριά.


 
 
H Αφρική είναι ήπειρος με πολιτισμό και ιστορία πολλών αιώνων που σήμερα αποτελείται από πάρα πολλά κράτη. Επειδή το μέγεθός της είναι μεγάλο, όταν θέλουμε να μιλήσουμε για χαρακτηριστικά της κουζίνας της, την χωρίζουμε σε κεντρική, ανατολική, δυτική και νότια Αφρική.


Το βλέπουμε συχνά να διακοσμεί την άκρη ενός δρόμου, ή να ευδοκιμεί στο παρτέρι ενός πάρκου. Το δενδρολίβανο με τα όμορφα μπλε μωβ άνθη του, είναι ένα φυτό που καλλιεργείται πολύ εύκολα, είναι ανθεκτικό, γι αυτό το βλέπουμε άλλωστε και τόσο συχνά. Εκτός από την καλλωπιστική του αξία, το δενδρολίβανο χρησιμοποιείται στην μαγειρική ή στην παρασκευή καλλυντικών και εκεί είναι που αρχίζει μία διαφορετική ιστορία.


Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού θεωρείται από τους ειδικούς υπεύθυνη για την υψηλή αρτηριακή πίεση αλλά και για πολλές άλλες παθήσεις του οργανισμού μας.


Ίσως μόνο στο άκουσμα της λέξης που θυμίζει κραυγή πολέμου από γιαπωνέζικη ταινία, να  θέλουμε να το απορρίψουμε σαν ιδέα, η γεύση του wasabi όμως μοιάζει πάρα πολύ με το ραπανάκι.


Δεν γίνεται να μην έχετε ακούσει για τους σπόρους τομάτας που ελέγχονται και  μπορεί κανείς να τους προμηθευτεί από ένα μόνο σημείο; Οι διαμαρτυρίες και η κινδυνολογία δίνουν και παίρνουν πάνω σε σχετικά ζητήματα.
Πολλά έχουν αλλάξει στην νομοθεσία για τα τρόφιμα τα τελευταία χρόνια. Όταν κάποιος έχει το μποστάνι του και φυτεύει τα δικά του προϊόντα με τους δικούς του σπόρους με σκοπό να παρέχει τροφή για την οικογένειά του, όλα είναι εντάξει. Στην μαζική παραγωγή που προορίζεται για τον κόσμο, χρειάζεται ιδιαίτερη νομοθεσία για να προστατεύεται η υγεία των καταναλωτών.


Όταν πρόκειται για την ζύμη η παραδοσιακή συνταγή είναι η ίδια: αλεύρι, μαγιά, νερό, αλάτι μερικές φορές και λάδι.
Με τόσα υλικά που εύκολα προσφέρονται, η διάθεση για πειραματισμούς κατά την παρασκευή της ζύμης, αυξάνεται.


Ευτυχώς ή δυστυχώς, ως καταναλωτές, είναι πολύ λίγα εκείνα που γνωρίζουμε γι αυτά που τρώμε. Μερικές πληροφορίες όμως, σχετικά με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά που θα χρησιμοποιήσουμε τώρα τις γιορτές, σίγουρα θα βοηθήσουν για ένα πιο γευστικό και υγιεινό αποτέλεσμα.


Η πολιτιστική ταυτότητα της Κούβας κατά ένα μεγάλο μέρος είναι αποτέλεσμα της επιρροής των Ισπανών κατακτητών,


Το καλοκαίρι είναι σίγουρα η εποχή που τα αρωματικά φυτά όπως η ρίγανη, γεμίζουν τον αέρα της υπαίθρου με το άρωμά τους.
Η ρίγανη  μύρισε και στο δικό μας περιβόλι! Αγνή, Ελληνική ρίγανη από Έλληνες παραγωγούς που με επιμονή και μεράκι έκαναν και φέτος την δική τους  αξιόλογη παραγωγή που με ανυπομονησία περιμένουμε κάθε χρόνο.


Δείτε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

  1. Δημοφιλή
  2. Πρόσφατα
  3. .
Τα μπαχαρικά μας
24 Νοεμβρίου 2015
Ιδέες για διακόσμηση
18 Νοεμβρίου 2015
Το Τσάι στο Ιράν
21 Δεκεμβρίου 2015
IMAGE Salveo παρουσίαση
29 Μαρτίου 2016
SALVEOTEA διαφήμιση
05 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Για το τσάϊ μας
08 Δεκεμβρίου 2015
IMAGE Για Πρωϊνό και όχι μόνο
27 Οκτωβρίου 2017
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
IMAGE Αλόη
16 Φεβρουαρίου 2018
  • Γνωρίστε μας Open or Close

    Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

    Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

    Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
    Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ