Η καψαϊκίνη, που ευθύνεται για την καυστικότητα της πιπεριάς, βρίσκεται κυρίως στους σπόρους της. Όταν λοιπόν φτάσει η ώρα να χειριστούμε τις πιπεριές, με πολύ προσοχή βγάζουμε τα κοτσανάκια τους και με το μαχαίρι ανοίγουμε τις πιπεριές για να αφαιρέσουμε τους σπόρους.
Για να γίνει σωστά αυτή η διαδικασία, πρέπει να φοράμε γάντια και να κρατάμε τα χέρια μας μακριά από τα μάτια και την μύτη μας για να αποφύγουμε τυχόν ερεθισμό.
 
Γνωρίζετε πως δημιουργείται η καυτερή γεύση στην γλώσσα μας;
 
Ο εγκέφαλος διαθέτει διαφορετικούς νευρώνες με τους οποίους αντιλαμβάνεται καθεμία από τις πέντε διαφορετικές γεύσεις (αλμυρό, πικρό, ξινό, γλυκό και ουμάμι).
Επιπλέον, στη γλώσσα μας υπάρχουν αισθητήρες πόνου, τους οποίους στοχεύει η ουσία καψαϊκίνη. Η γλώσσα μας ερεθίζεται και αισθανόμαστε το κάψιμο, αλλά σε λίγα λεπτά επανέρχεται χωρίς να έχει υποστεί κάποια βλάβη.
 
Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος δεν αντέχει την καυστικότητα;
 
Το νερό, είναι η πρώτη σκέψη για να σβήσει αυτή την «φωτιά». Όμως αυτό δεν είναι δυνατόν, εφόσον το αιθέριο έλαιο της πιπεριάς δεν είναι υδατοδιαλυτό. Έτσι υπάρχει ακόμη χειρότερη  δυσχέρεια.
 
Αντίθετα, η καψαϊκίνη διαλύεται με άλλα είδη ελαίων όπως εκείνα που βρίσκονται στο γάλα. Όταν, λοιπόν, έχουμε πρόβλημα έντονο στην γλώσσα ή στα μάτια μας, η πρώτη μας σκέψη θα είναι πώς να βρούμε γάλα για να αποδομήσουμε την καυστικότητα της καψαϊκίνης.
 
Επίσης η καυτερή γεύση διαλύεται με τα σάκχαρα γι αυτό άλλωστε το γλυκό κρασί συνοδεύει πικάντικα φαγητά. 
 
 
 
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Ελένη Αγγελή

Ελένη Αγγελή

Εργάζεται στην εταιρεία Αλεξόπουλος Αλέξανδρος & σια για πολλά χρόνια. Είναι υπεύθυνη γενικής διαχείρησης του εταιρικού blog.  

Δείτε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Salveo παρουσίαση
29 Μαρτίου 2016
SALVEOTEA διαφήμιση
05 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Για το τσάϊ μας
08 Δεκεμβρίου 2015
IMAGE Για Πρωϊνό και όχι μόνο
27 Οκτωβρίου 2017
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Τούρμερικ smoothies
19 Οκτωβρίου 2015
IMAGE Pesto ιδέες
31 Μαϊου 2016
IMAGE Pesto συνταγές
31 Μαϊου 2016
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
IMAGE Αλόη
16 Φεβρουαρίου 2018
 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ