Πέστο βασιλικού
 
Υλικά
 
50 γρμ. φύλλα βασιλικού
Ελαιόλαδο extra παρθένο
40 γρμ. κουκουνάρι 'Αλεξόπουλου' λίγο καβουρδισμένο                                                    AA red
2,3 σκελίδες  σκόρδο
Παρμεζάνα τριμμένη
 
Εκτέλεση
 
Βάζουμε στο μπλέντερ τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο και λίγο από το λάδι. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, την παρμεζάνα και όσο λάδι θέλουμε, προσέχοντας να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
 
.......................................................................................................................................................................................
 
tomatopesto
 
Πέστο με τομάτα λιαστή
 
Υλικά
 
2 κουταλιές φύλλα βασιλικού κομμένα
2 κουταλιές φύλλα μαϊντανού κομμένα
6 σκελίδες σκόρδο
25 γρμ. κουκουνάρι 'Αλεξόπουλου'
1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκοκομμένο                                                logo1
4 κουταλιές ξύδι balsamico
6 κουταλιές πουρέ τομάτας (passata)
4 κουταλιές κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο extra  παρθένο
50 γρμ. Παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
 
Εκτέλεση
 
Βάζουμε την λιαστή ντομάτα σε ένα μπωλ μέσα σε χλιαρό νερό για 5’, (παραλείπεται αυτή η διαδικασία αν η τομάτα είναι σε λάδι). Βάζουμε στο μπλέντερ τον βασιλικό, μαϊντανό, σκόρδο, κουκουνάρι, κρεμμύδι μέχρι να ανακατευθούν τελείως. Προσθέτουμε την τομάτα, το ξύδι, το κρασί, και ομογενοποιούμε το μίγμα. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και το αλάτι που θέλουμε.
 
.................................................................................................................................................................................................
 
spearmint
 
 
Πέστο δυόσμου
 
Υλικά
 
1 κούπα φύλλα δυόσμου
1/2 κούπα φύλλα κόλιανδρου
2 κουταλιές κουκουνάρι
Παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι ανθό Algavre
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο 'Αλεξόπουλου'
ελαιόλαδο extra παρθένο
 
Εκτέλεση
 
Αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά στο μπλέντερ και στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
.........................................................................................................................................................
 
redpepperpesto
 
Πέστο πιπεριάς
 
Υλικά
 
5 κόκκινες πιπεριές
Ελαιόλαδο extra παρθένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά πάπρικα 160 ASTA’Αλεξόπουλου’
1 κουταλιά πάπρικα καπνιστή ‘Αλεξόπουλου’                                         logo1                                               
¼ κούπας αμύγδαλο 
¼ κούπας φύλλα κόλιανδρου κομμένα
Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο ‘Αλεξόπουλου’
 
Εκτέλεση
 
Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψήνουμε τις πιπεριές  για περίπου 15-20’. Κατόπιν αφαιρούμε την φλούδα τους.
Ενώ οι πιπεριές κρυώνουν, σιγοψήνουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι το σκόρδο και την πάπρικα μόνο για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να βγει η γεύση τους.
Βάζουμε τα υλικά στο μπλέντερ, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το κόλιανδρο το αλάτι και το πιπέρι και ομογενοποιούμε όλα τα υλικά.
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Ελένη Αγγελή

Ελένη Αγγελή

Εργάζεται στην εταιρεία Αλεξόπουλος Αλέξανδρος & σια για πολλά χρόνια. Είναι υπεύθυνη γενικής διαχείρησης του εταιρικού blog.  

Δείτε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

  1. Δημοφιλή
  2. Πρόσφατα
  3. .
Τα μπαχαρικά μας
24 Νοεμβρίου 2015
Ιδέες για διακόσμηση
18 Νοεμβρίου 2015
Το Τσάι στο Ιράν
21 Δεκεμβρίου 2015
IMAGE Salveo παρουσίαση
29 Μαρτίου 2016
SALVEOTEA διαφήμιση
05 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Για το τσάϊ μας
08 Δεκεμβρίου 2015
IMAGE Για Πρωϊνό και όχι μόνο
27 Οκτωβρίου 2017
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
IMAGE Αλόη
16 Φεβρουαρίου 2018
  • Γνωρίστε μας Open or Close

    Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

    Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

    Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

    Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
    Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ