Μερικές συνταγές από χώρες της Αφρικής έχουν με κάποιες παραλλαγές υιοθετηθεί από τον δυτικό κόσμο.


Μόδα είναι μια παροδική συνήθεια που επικρατεί σε μία κοινωνία και έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση , με τον τρόπο συμπεριφοράς, την διασκέδαση, τη σκέψη και ιδίως τώρα τελευταία και με τις γευστικές μας προτιμήσεις.


Για τους περισσότερους από εμάς, οι κρύες ημέρες των Χριστουγέννων είναι αφορμή για ξεκούραση στο στολισμένο μας σπίτι, οικογενειακές συγκεντρώσεις, αλλά και για όσους φεύγουν η αναζήτηση θαλπωρής και γιορτινής ατμόσφαιρας είναι πρωταρχικής σημασίας.


Τα μαγειρικά μας σκεύη δεν είναι μόνο για να μαγειρεύουμε. Είναι και για να μεταφέρουμε το φαγητό…και να διατηρούν το φαγητό, να μας σερβίρουν.


Τώρα που η φύση δίνει απλόχερα τα καλύτερα φυτά της, είναι η ευκαιρία σας! Πάρτε ένα αρωματικό φυτό στο χέρι σας, τρίψτε το λίγο, μυρίστε το, γευτείτε το.


Οι βινεγκρέτ είναι εύκολες σάλτσες που έχουν ως βάση το ελαιόλαδο κατά κύριο λόγο και το αγνό ξύδι από κρασί.


Ο άνθρωπος μαγειρεύει την τροφή του  εδώ και 250.000 χρόνια σύμφωνα με τους ανθρωπολόγους, άλλες έρευνες, έχουν δείξει ότι το μαγείρεμα ήταν γνωστό στους ανθρώπους  από πολύ παλαιότερα, από την στιγμή που ανακαλύφθηκε η φωτιά.


Για να περάσουμε πιο ευχάριστα αυτές τις ημέρες , χρειάζεται να ξοδέψουμε λίγη ώρα παραπάνω για να κάνουμε έκπληξη με καινούριες γεύσεις, η αφορμή που θα μας βγάλει από την ρουτίνα.Δεν μπορεί να πει κανείς ότι η γαλοπούλα είναι το κρέας που εύκολα επιλέγουμε ως γεύμα στην χώρα μας.


Η σάλτσα ντιπ  μπορεί να ακούγεται ξενική ίσως και εξωτική, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι παρά σάλτσα με κρεμώδη υφή η οποία χρησιμοποιείται ως άλειμμα ή για ορεκτικό μαζί με ψωμί, κριτσίνια, πατάτες κ.ά


Δείτε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
Τα μπαχαρικά μας
24 Νοεμβρίου 2015
Ιδέες για διακόσμηση
18 Νοεμβρίου 2015
Το Τσάι στο Ιράν
21 Δεκεμβρίου 2015
IMAGE Salveo παρουσίαση
29 Μαρτίου 2016
SALVEOTEA διαφήμιση
05 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Για το τσάϊ μας
08 Δεκεμβρίου 2015
IMAGE Για Πρωϊνό και όχι μόνο
27 Οκτωβρίου 2017
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
IMAGE Αλόη
16 Φεβρουαρίου 2018
IMAGE Αρπαγόφυτο (harpagophytum procumbens)
26 Φεβρουαρίου 2016
 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ