Το «Ρόδο της Ιεριχούς» ή αλλιώς «ρόδο της Παναγίας» ή ακόμα και «το φυτό της Νεκρανάστασης» είναι ένα μοναδικό φυτό που έχει την ικανότητα να επιβιώνει στην έρημο ξεραμένο, σαν μια καφέ μπάλα, και να καταφέρνει να ανοίγει και να πρασινίζει με ελάχιστο νερό, για χιλιάδες χρόνια.
Λέγεται ότι συντρόφευε την Παναγία στο μοναχικό της ταξίδι από τα Ιεροσόλυμα στην Αίγυπτο και γι' αυτό τον λόγο εκείνη το ευλόγησε να είναι αθάνατο και να ανθίζει κάθε χρόνο την παραμονή των Χριστουγέννων.
Λατρευόταν από την εποχή της αρχαίας Αίγυπτου ως προστασία στον χώρο από όλων των ειδών τα δηλητήρια, ενώ το νερό που βρεχόταν από το ρόδο χρησιμοποιούταν κατόπιν για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Στο Μεξικό συγκαταλέγουν το ρόδο στα ταφικά έθιμα και συμβολίζει το αθάνατο της ψυχής. Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία οι ναυτικοί άνοιγαν το ρόδο ως έθιμο, για να ευχαριστήσουν την Παναγία που τους προστάτευε να γυρίσουν ασφαλείς από το ταξίδι.
 
Στην Κρήτη και στη Γερμανία δίνεται ακόμα σαν δώρο σε κάθε ζευγάρι που θέλει να αποκτήσει παιδί. Τοποθετούν το ρόδο κάτω από το κρεβάτι του ζευγαριού, για να έχει η γυναίκα εύκολο τοκετό, και όταν γεννηθεί το παιδί ανοίγουν το ρόδο στο όνομά του, για να έχει καλή τύχη και μακροζωία. Το ρόδο της Ιεριχούς συνδεόταν συχνά με τη μαγεία και το παραφυσικό, ήταν πάντα σύμβολο καλοτυχίας και αφθονίας ενώ η εικόνα του ανοιχτού ρόδου υπήρξε ακόμα και έμβλημα των σταυροφόρων.
 
Το ρόδο της Ιεριχούς είναι ένα εξαίσιο δώρο για τα Χριστούγεννα ως διακοσμητικό για το γιορτινό τραπέζι, προσφέροντας συμβολικά καλή τύχη και υγεία σε αυτόν που το κατέχει και στο σπίτι που το φιλοξενεί.
 
roseofjer2
 
Όταν είναι ανοιχτό, δουλεύει ως ιονιστής της αρνητικής ενέργειας, ενώ όταν είναι κλειστό (ξεραμένο), λειτουργεί ως σκοροκτόνο, αν το τοποθετήσουμε μέσα σε κάποιο ντουλάπι. Αν τοποθετήσουμε το ρόδο σε ένα πιατάκι με λίγο νερό, θα ανοίξει αμέσως εντυπωσιακά τα φυλλαράκια του και θα πρασινίσει σε μερικές μόνο ημέρες.
 
Πιστεύεται ότι αν κάνεις μια ευχή την ώρα που ανοίγουν τα φύλλα του και το ξεράνεις πάλι, μετά από 21 μέρες θα πραγματοποιηθεί η ευχή σου. Μπορείς να επαναλάβεις αυτή τη διαδικασία όσες φορές θέλεις, αρκεί να του δίνεις ένα περιθώριο δέκα ημερών... ξεκούρασης, να παραμένει, δηλαδή, ξεραμένο για τόσο μετά από κάθε χρήση.
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Ελένη Αγγελή

Ελένη Αγγελή

Εργάζεται στην εταιρεία Αλεξόπουλος Αλέξανδρος & σια για πολλά χρόνια. Είναι υπεύθυνη γενικής διαχείρησης του εταιρικού blog.  

Δείτε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
Τα μπαχαρικά μας
24 Νοεμβρίου 2015
Ιδέες για διακόσμηση
18 Νοεμβρίου 2015
Το Τσάι στο Ιράν
21 Δεκεμβρίου 2015
IMAGE Salveo παρουσίαση
29 Μαρτίου 2016
SALVEOTEA διαφήμιση
05 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Για το τσάϊ μας
08 Δεκεμβρίου 2015
IMAGE Για Πρωϊνό και όχι μόνο
27 Οκτωβρίου 2017
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
IMAGE Αλόη
16 Φεβρουαρίου 2018
 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ