Σήμερα πιο εύκολα από ποτέ βρίσκει κανείς πληροφορίες για όλα τα συστατικά που περιέχονται στα διάφορα προϊόντα που καταναλώνουμε και ιδίως σε εκείνα για την  περιποίησή μας που τόσο συχνά μας προβληματίζουν με τα περίεργα υλικά τους.


Τα λούπινα ή λουμπίνια είναι καρπός ενός φυτού που μπορεί να έχετε δει ανθισμένο στην εξοχή ή στην γλάστρα του ανθοπωλείου, αλλά δεν σας πάει ο νους ότι αυτό το όμορφο φυτό δίνει έναν καρπό που θεωρείται πολύ θρεπτικό όσπριο, εφάμιλλο της σόγιας.


 
Η Αλόη είναι φυτό που αγαπά το ζεστό κλίμα που, αν και δεν είναι ενδημικό της χώρας μας, ευδοκιμεί και καλλιεργείται με εντυπωσιακά αποτελέσματα στις ζεστές περιοχές της Ελλάδας όπως Κρήτη, νότια Πελοπόννησο και σε μερικά νησιά του Αιγαίου.


Το δενδρολίβανο (Rosmarinus Officinalis) προέρχεται από αειθαλή θάμνο ο οποίος αυτοφύεται στην περιοχή της Μεσογείου, σήμερα δε καλλιεργείται σε πολλές χώρες λόγω της χρησιμότητάς του.


Το φασκόμηλο(Salvia Officinalis), είναι πολυετής θάμνος που φύεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδος,


Η σπιρουλίνα είναι ένα είδος φυκιών με την επιστημονική ονομασία Arthrospira platensis, που αναπτύσσεται σε περιβάλλον με καθαρό νερό, έχει σκούρο πράσινο χρώμα και χαρακτηριστική γεύση των βρώσιμων φυκιών.


Η Νταμιάνα (Turnera diffusa, aphrodisiaca) είναι θάμνος που φθάνει τα 1-2 μέτρα. Όταν ανθίζει, βγάζει μικρά κίτρινα λουλούδια και κατόπιν μικρό φρούτο του οποίου η γεύση λέγεται ότι μοιάζει με αυτή του σύκου. Φύεται στην περιοχή του Μεξικού, στην κεντρική αλλά και στην Ν. Αμερική.


Το γαρύφαλλο, γνωστό και ως μοσχοκάρφι, είναι μπαχαρικό που προέρχεται στην ουσία από το μπουμπούκι του δένδρου που δεν έχει ανθίσει.


Ο Κράταιγος ( crataegus oxyacantha), γνωστός και ως τρικοκιά, είναι δένδρο φυλλοβόλο, που φτάνει τα 7 μ. ύψος με αγκαθωτούς βλαστούς , μικρά βαθυπράσινα, λοβωτά φύλλα και λευκά άνθη που βγαίνουν στο τέλος της Άνοιξης.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το Ταραξάκο (taraxacum officinale) είναι πολυετής πόα που είναι κοινή σε όλα τα μέρη της Ελλάδος και είναι γνωστό ως πικραλίδα.


Δείτε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Salveo παρουσίαση
29 Μαρτίου 2016
SALVEOTEA διαφήμιση
05 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Για το τσάϊ μας
08 Δεκεμβρίου 2015
IMAGE Για Πρωϊνό και όχι μόνο
27 Οκτωβρίου 2017
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Τούρμερικ smoothies
19 Οκτωβρίου 2015
IMAGE Pesto ιδέες
31 Μαϊου 2016
IMAGE Pesto συνταγές
31 Μαϊου 2016
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
IMAGE Αλόη
16 Φεβρουαρίου 2018
 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ