To Acai (assa-i) είναι μικροσκοπικό φρούτο και προέρχεται από  φοινικόδενδρα που φύονται στις όχθες του Αμαζονίου στην Βραζιλία, την Κολομβία, Βενεζουέλα, τον Παναμά απ΄ όπου συλλέγονται και εξάγονται σε όλον τον κόσμο.
 
Η ιστορία φαίνεται να είναι η ίδια όπως με όλα τα άλλα ανά τον κόσμο εξωτικά φρούτα που θεωρούνται υπερτροφές. Οι αυτόχθονες κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες από το φρούτο και τον χυμό acai μαζί με την υπόλοιπη τροφή τους. 
 
Επισκέπτες σε αυτές τις περιοχές που παρατήρησαν αυτές τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων, ξεχώρισαν το φρούτο, το μετέφεραν στην χώρα τους, εξέτασαν την σύστασή του, απομόνωσαν ουσίες του, το χρησιμοποίησαν ως συστατικό σε διάφορες συνταγές, σε καλλυντικά, σε συμπληρώματα. Ακολούθησε η προώθησή του και σήμερα το acai είναι γνωστό παγκοσμίως και αλλάζει κατά κάποιο τρόπο την ζωή σε αυτές τις χώρες.
 
acai12
 
Το δένδρο που δίνει τους καρπούς είναι πολύ ψηλό και τα φρούτα κρέμονται σε τσαμπιά στο πάνω μέρος του δένδρου, γεγονός που κάνει την συλλογή του καρπού αρκετά δύσκολη. Δύο φορές τον χρόνο, γίνεται η συλλογή του καρπού μόνο που το φρούτο αλλοιώνεται μέσα σε λίγες ώρες, γι αυτό εκείνο που επικρατεί είναι να συνθλίβονται οι καρποί ώστε να διατηρηθεί ο χυμός του φρούτου συμπυκνωμένος με όλες τις ουσίες του.
Έτσι είναι πιο εύκολη η κατανάλωσή του σε όλα τα μήκη της γης. Η όλη αυτή διαδικασία της συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας των καρπών είναι που δικαιολογεί την ανεβασμένη τιμή του.
 
Το acai είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα που τονώνουν τον οργανισμό.
 
Στην αγορά υπάρχει ο συμπυκνωμένος χυμός και η αποξηραμένη σκόνη από την σάρκα του καρπού. Χρησιμοποιούνται στην παρασκευή παγωτού και χυμών. 
Υπάρχουν και οι κύβοι acai που περιέχουν χυμό μήλου για πιο εξισορροπημένη γεύση. Χρησιμοποιούνται σε συνταγές για ένα εξαιρετικά θρεπτικό πρωινό, τέλειο για δίαιτα, ή και σε υγιεινές μίξεις με ξηρούς καρπούς, σαν σνακ.
 
acai14
 
Το acai είναι gourmet επιλογή. Δοκιμάστε το να μας πείτε συνταγές!
 
Μοιραστείτε το, επιλέξτε πλατφόρμα !

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιο σας

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο

0

About the Author

Ελένη Αγγελή

Ελένη Αγγελή

Εργάζεται στην εταιρεία Αλεξόπουλος Αλέξανδρος & σια για πολλά χρόνια. Είναι υπεύθυνη γενικής διαχείρησης του εταιρικού blog.  

Δείτε επίσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας για ενημερώσεις

 1. Δημοφιλή
 2. Πρόσφατα
 3. .
IMAGE Salveo παρουσίαση
29 Μαρτίου 2016
SALVEOTEA διαφήμιση
05 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Για το τσάϊ μας
08 Δεκεμβρίου 2015
IMAGE Για Πρωϊνό και όχι μόνο
27 Οκτωβρίου 2017
Μαστίχα Χίου
19 Οκτωβρίου 2015
Taraxacum officinalis
08 Ιουλίου 2016
λεβάντα βίντεο
13 Μαϊου 2016
IMAGE Τούρμερικ smoothies
19 Οκτωβρίου 2015
IMAGE Pesto ιδέες
31 Μαϊου 2016
IMAGE Pesto συνταγές
31 Μαϊου 2016
IMAGE Gingko biloba
02 Φεβρουαρίου 2016
IMAGE Pygeum Africanum
08 Μαρτίου 2016
IMAGE Αλόη
16 Φεβρουαρίου 2018
 • Γνωρίστε μας Open or Close

  Χαρά μας να προσφέρουμε βότανα, μπαχαρικά, τσάϊ, αιθέρια έλαια, προϊόντα από τη φύση που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου με τις καλύτερες προδιαγραφές και έχουν τόσα να μας δώσουν. Μαζί μοιραζόμαστε και το ενδιαφέρον, τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, πιστεύοντας οτι έτσι μαθαίνουμε να εκτιμάμε καλύτερα και να φροντίζουμε ότι τόσο απλόχερα η φύση μας προσφέρει.

  Τα άρθρα του ιστότοπου προέρχονται από αξιόπιστες πηγές οι οποίες σε κάθε περίπτωση αναφέρονται. 

  Δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε ειδικοί, προτείνουμε να απευθύνεστε σε ειδικό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

  Σε περίπτωση που άθελά μας προσβάλουμε με το άρθρο μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Το ενδιαφέρον μας Open or Close
  Η φύση, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι μία αλυσίδα και η κάθε μας ενέργεια πρέπει να συμβάλλει στη διατήρησή της. Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, για τα αγνά προϊόντα της φύσης, τους ανθρώπους γιατί θεωρούμε υποχρέωση και ανάγκη να διατηρήσουμε την ισσοροπία γύρω μας. Ακούμε τί συμβαίνει γύρω μας, αγαπάμε το διάβασμα και μέσα από αυτό εδώ το blog μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.

 

logo salveo ΤΕΛΙΚΟ